Burun estetiği, günümüz çapında oldukça sık tercih edilen ve bireylerin güzellik merkezleri çapında yararlanabildikleri hizmetlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat burun bölgelerinde sorun yaşamakta olan kişilerin tercih ettikleri durum estetik birimlerinden farklı olmakta ve burun ameliyatı olarak geçmektedir. Hasta bireylerin burun bölümlerinden kaynaklı sorunların tedavisi için gerekli olan ameliyat, kişilerin yaşam kalitelerinin arttırılması adına oldukça önem taşımaktadır. Burun ameliyatı nasıl yapılır? Bu bağlamda oluşturulan ve kişiden kişiye farklılık göstermekte olan ameliyat çeşitleri, günümüz cerrahisinde toplam iki çeşide kadar indirilmiştir. Bunlar kapalı müdahale ve açık müdahale olarak ikiye ayrılmaktadır.
Kapalı Burun Ameliyatı
Kapalı rinoplasti olarak da bilinmekte olan yöntem, hastaların burun deliklerine doğrudan girilmesi ile idame ettirilir ve kişilerin burun bölgelerinden en doğru verimi alabilmeleri sağlanmaktadır. İlgili müdahale, genellikle burun çevresinde kesi görüntülerinin oluşmasını istemeyen ve operasyonun tamamen iç bölgede gerçekleştirilmesini talep eden kişilere uygulanmaktadır. Kapalı teknik sayesinde genellikle burun ucu bölgelerdeki veya biraz daha dip noktalarda yer alan sorunlar tedavi edilmektedir. Estetik olarak her ne kadar yüksek öneme sahip olduğu için sıklıkla tercih edilse de rinoplasti yöntemi ile gerçekleştirilmekte olan operasyonlar oldukça zorlayıcı ve can yakıcı olabilmektedir. Özellikle doktorlar tarafından oldukça zorlu geçen operasyonlar, uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aksi halde hastalarda geri dönüşü olmayan komplikasyonların gözlemlenmesi kaçınılmaz olacaktır.
Açık Burun Ameliyatı
Ülkemiz çapında uygulanmakta olan açık rinoplasti ameliyatı, hastaların burun delikleri çevresinde küçük kesi noktalarının açılması ve sorunlu bölgeye ilgili noktalardan girilmesi ile idame ettirilmektedir. Kesi işleminin gerçekleştirilmesinin ardından uzman doktorun burun içerisini net bir şekilde görebileceği noktalardan operasyon işlemlerine başlanmaktadır. Fakat kıkırdak ve kemik bölgelerine uygulanması gereken tedaviler, kapalı rinoplasti uygulaması ile aynı şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu ameliyatın kişiler ve doktorlar açısından en önemli avantajı, hekimlere oldukça yüksek bir görüş alanı ve uygulama noktası sağlandığı için operasyonların oldukça verimli geçmesidir. Hal böyle olunca hastalarda oluşmakta olan ağrı ve geç iyileşme durumlarının da önüne geçilmiş olur. Ayrıca kapalı burun ameliyatı sonrası oluşabilecek morluklar ve ödemler, açık burun ameliyatından çok daha uzun bir süreçte iyileşme evresine girebilmektedir. Böylece Burun ameliyatı nasıl yapılır? Sorusunun cevabını sizlere vermiş olduk.