Burun Ameliyatı Sonrası Hapşırık

Burun Ameliyatı Sonrası Hapşırık. Burun ameliyatı sonrası hapşırık seansları, kişilerin sıklıkla korkulu rüyalarından biri haline gelmiş durumdadır. Toz ve alerjen etkilerinin burnun içerisine temas etmesinin ardından harekete geçmekte olan hapşırma mekanizması, kişilerin kendilerini tutabilmelerini oldukça zor bir hale getirmektedir. Bu bağlamda burun estetiği sırasında gerçekleşen kesi ve dikiş alanlarının zarar görebilmesi, hastaları oldukça endişeye sokabilmektedir. İyileşme sürecine giren burun mekanizması, genellikle hapşırık tarzı olaylardan etkilenmemekte ve bölgenin zarar görmesini engellemektedir. Hal böyle olunca doktorlar bazında açıklanmakta olan her veri, burun ameliyatı durumlarının ardından hapşırmanın gayet normal olduğu ve kişilerin kendilerini sıkmadıkları sürece hiçbir sorun yaşamayacakları yönündedir. 

Burun Ameliyatından Sonra Yüksek Basınçlı Hapşırık 

Burun ameliyatı olanlar, yüksek basınçlı hapşırıkların operasyon yapılan bölgeye her daim zarar vereceğine veya dikiş patlama hadiselerinin yaşanmasına neden olacağını düşünmektedir. Çoğu doktor tarafından söylenmekte olan hapşırık sorunu, çok fazla olmadığı sürece kişilerin burun bölgelerinde komplikasyona neden olmayacağı yönündedir. Fakat ülkemizde görülmekte olan ameliyat sonrası hapşırık vakaları, çoğunlukla yoğun kanama sorunu ile bitmekte ve kişilerin sorun yaşamasına zemin hazırlamaktadır. Bu bağlamda ulaşabileceğimiz sonuç, hastaların yüksek basınçlı ve çok sık tekrarlı hapşırıkların ardından kanama yaşayabilecekleridir. Fakat böyle bir durum yaşansa bile operasyon yapılmış olan burun bölgesinde yüksek öneme sahip bir komplikasyonun meydana gelmeyeceği de sıklıkla söylenmektedir.  

Burun Ameliyatından Sonrası Basınçlı Hapşırık Nasıl Tutulur? 

Kişilerin normal hayatları boyunca gerçekleştirmekte oldukları hapşırık seansları, vücut açısından gayet normal ve sağlıklı bir durum olarak karşılanmaktadır. Hatta vücut içerisine girmekte olan toz ve mikrop bakterilerinin dışarı atılması içinde oldukça önem taşımaktadır. Fakat burun ameliyatı sonrası hapşırık olayları, kişilerin acı çekmelerine veya kanama durumlarının meydana gelmesine zemin hazırlayabilmektedir. Ameliyat sonrası hapşırık oluşumlarını tutabilmek için genellikle üç yöntem uygulanmaktadır. Bunlardan ilki, hapşırık geldiği an burnu tamamen kapatarak ağızdan derin derin nefes almak. İkinci yöntem ise yukarı kısımda bulunan damağınıza dilinizi sertçe dokundurmaktadır. Üçüncüsü ise burnumuzun ön giriş kısımlarını işaret ve orta parmaklarımız ile sıkıca kapatmak ve hapşırık geçene kadar o şekilde ağızdan nefes almaya devam etmektir.  

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

BURUN ESTETİĞİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN