Burun Ameliyatı Sonrası Kanama 

Burun Ameliyatı Sonrası Kanama . Burun ameliyatı sonrası iyileşme süreci, birçok yan etkiyi de beraberinde getirmektedir. Ameliyatlı bölgede oluşan ödemler ve kızarıklıklar, ameliyattan sonra en sık görülmekte olan komplikasyonlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat günümüz teknolojisi ile yapılmakta olan operasyonlar, kişilerin en az hasar ile hastalıklarını atlatabilmelerine yardımcı olmaktadır. Burun ameliyatı sonrası kanama burun ameliyatı olanlar çapında, nadir olmakla beraber burun ameliyatı işlemlerinden sonra karşımıza çıkabilecek yan etkiler arasında yer almaktadır. Fakat kişisel zorlama olmadan kanama oluşumu, oldukça seyrek ve hatta yok denecek kadar azdır. Bu bağlamda kanama durumlarının temizlik veya kontrol durumlarında oluşabileceğini ve kişilerin burun bölgelerine karşı hassas davranmaları gerektiğini de belirtmekte fayda var. 

Burun Ameliyatı Sonrası Kanama Neden Olur? 

Burun ameliyatı, her türlü cerrahi operasyonda olabildiği gibi birtakım yan etkileri de beraberinde getirmektedir. Hal böyle olunca kanama tarzı etkilerin de olabileceği, daha önceden burun estetiği yaptırmış olan pek çok hastada gözlemlenmiştir. Burun ameliyatından sonra operasyona alınmış bölgenin kendi kendine kanaması, oldukça nadir rastlanan durumlardan biridir. Hal böyle olunca kişisel temizlik çabalarının ve ameliyatlı bölgeye dokunma eylemlerinin kanama oluşturabileceğini söylemek güç olmasa gerek. Fakat kişilerin kontrolünde olmayan hapşırık, akıntı ve öksürük tarzı geri bildirimlerin de zaman zaman kanamalara neden olduğu aşikardır. Bu bağlamda kişilerin iyileşme sürecinde ilgili durumları kontrol etmeye çalışmaları ve gerektiği yerlerde çok hafif şekilde geçirmeye çalışmaları, kanama oluşumu için oldukça önem taşımaktadır. 

Burun Ameliyatı Sonrası Kanamaları Nasıl Durdurulur? 

Burun ameliyatı sonrası kanama oluşumları, genellikle operasyondan kaynaklanmamakta olan ve kişilerin kendi eylemleri sonucunda meydana gelmekte olan yan etkiye verilen isimdir. Hal böyle olunca doktor bazlı değil de hasta çapındaki yan etkilere sık sık rastlamak mümkün oluyor. Ameliyatlı bölgenin kaşınmasına istinaden ellenmesi veya akıntıların sertçe silinmesi, kanama oluşumlarına davetiye çıkarmaktadır. Bu bağlamda gerçekleştirilen eylemlerin kesilmesi ve iyileşme sürecinde burun ile hiçbir bağlantının bulunmaması, kanama riskinin en aza indirilebilmesi için oldukça güvenli bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Kendiliğinden oluşan kanama durumlarının kontrol altına alınabilesi içinse bir sağlık kuruluşuna başvurmakta yarar var.  

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

BURUN ESTETİĞİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN