Sürekli Burun Kanaması Nedenleri 

Sürekli Burun Kanaması Nedenleri. Burun kanamalarının özellikle yaz aylarında hava sıcaklığının yüksek olduğu zaman dilimlerinde daha sık görüldüğü düşünülmekteyse de kış aylarında ve soğuk havalarda da yoğun olarak karşılaşılabilmektedir burun kanamalarıyla. Sürekli burun kanaması nedenleri dış etkiler ve yapısal nedenler olarak iki başlıkta değerlendirilebilir.

Dış etkiler arasında en sık görülen nedenlerin başında burun travmaları gösterilebilir. Travma ile birlikte burun kemiği olarak bilinen nazal septumun kırılıp kırılmamasından bağımsız olarak burun kanamaları gerçekleşebilmektedir. Yüz travmaları da yine burun kanamalarına sebebiyet verebilmektedir. Travmalar dışında burna sokulan yabancı cisimler ve nem oranı düşük kuru havanın fazla solunması da burun kanamalarına neden olabilmektedir. Kuru hava burun mukozasında tahribatı çoğaltacağından beraberinde kanamaları getirecektir.

Yapısal etkiler olaraksa bazı hastalıkların burun kanaması olasılıklarını arttırması neticesinde gerçekleşmektedir. Alerjik rinit, kronik sinüzit, kanama ve pıhtılaşma bozuklukları, hipertansiyon ve kan eksenli kanser türleri burun kanamalarına neden olabilmektedir yan etki olarak.Sürekli Burun Kanaması Nedenleri

Burun Kanamasıyla İlgili Bilinmesi Gerekenler

Burun giriş kısmında damar ağının çok sık ve geniş olması bu bölgede yaşanacak etkilerin kanamayla sonuçlanmasına yol açacaktır. Travmalara bağlı kanamalar daha çok burnun ön kısmında yaşanırken burnun arka kısmından gerçekleşecek kanamaların daha ciddiye alınmasında fayda vardır. Zira arka kısım kaynaklı kanamalar hipertansiyon ve kalp-damar hastalığı belirtileri olabilmektedir. Sürekli burun kanaması nedenleri arasında yer alan soğuk ve kuru hava solunumu, kendiliğinden duran burun kanamalarına sebep olmaktadır.

Tek taraflı burun kanamalarında daha temkinli olmakta fayda olacaktır zira bu kanamalar bazı durumlarda istenmeyen tümörlerin varlığına işaret edebilmektedir.Sürekli Burun Kanaması Nedenleri

Burun Kanaması ile ilgili Bilinen Yanlışlar ve Burun Kanamalarında Yapılması Gerekenler

Burun kanamalarında en çok görülen yanlış uygulama başın yukarıya bakacak şekilde pozisyonlandırılmasıdır. Bu uygulamanın burun kanamasını durdurucu bir etkisi olmayıp aksine daha fazla kan yutmaya ve kafa içi kan basıncının artmasına neden olacaktır. Doğru pozisyon olarak hastanın dik pozisyonda başını hafif aşağıya doğru eğerek beklemesinde fayda olacaktır. Bu sırada burun deliklerini baş ve işaret parmaklarıyla yaklaşık 10 dakika basınç uygulanması faydalı olacaktır. Sürekli burun kanaması nedenleri ile karşı karşıya olan kişilerin bu konuda gecikmeden kuruluşuna başvurmaları tedbiren önemli bir husustur.

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

BURUN ESTETİĞİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz